Skapad av:
Amanj Aziz
Samlar in till:
Ge vatten - ge liv!
Assalamu Aleikum, frid vare med er,

Mitt namn är Amanj Aziz och jag försöker att skrapa ihop 3000 kr till WaterAids viktiga arbete som är att införliva tanken att alla ska ha tillgång till rent vatten.

I Islam har vatten en central plats. I Koranen står det att Gud skapade människan av vatten (25:54) och Gud nämner också att från vatten skapades allt levande (21:30). Vad som är ännu mer facinerande är att Gud i 11:7 säger att Gud "tronar i Sin Allsmakts härlighet över vattnen".

Det finns otaligt många refereringar till vatten i både Koranen och i Profeten Muhammads (frid och välsignelser vare med honom) traditioner. I 56:68-70 säger Gud i Koranen: "Vad tror ni om vattnet som ni dricker, Är det ni som har fått regnet att falla eller är det Vi som är orsaken till detta, Om Vi ville kunde Vi göra det salt och bittert; bör ni då inte vara tacksamma?".

Så vatten är utan tvekan en centralitet i Islam, och tvagning som är obligatoriskt inför bönen görs med vatten - yttre renhet kommer från vatten.

I Sverige har vi enkelt tillgång till vatten och fungerar inte vattnet hemma (även om det endast är en liten stund) så vet vi att grannen, närmaste moské eller annan byggnad har det. Vi har alltid tillgång till vatten oavsett vad. Men resten av världen åtnjuter inte samma lyx som oss och behöver därför din hjälp!

Vi tänker sällan på det, utan till vatten kopplar vi oftast dryck och dusch - men spolning av toaletter hamnar sällan i fokus. I vissa länder ligger detta på gatorna, eller så blandas det med det rena vattnet, vilket påverkar naturen och människorna i närområdet. Många av oss vet också att det finns människor som går flera kilometer för att hämta vatten till sin familj.

Att ge till de fattiga eller de som har mindre än dig själv är likväl också en central princip i Islam. I Surah al-Hadid vers 7 i Koranen säger Gud: "TRO PÅ Gud och på Hans Sändebud och ge åt andra av det som Han har gett er i uppdrag att förvalta; de som tror och som ger åt andra har en riklig lön att vänta." (57:7). Så Gud uppmanar oss att "tro på Gud och Hans Sändebud" och i nästa veva, direkt efter att Gud uppmanat till tro, att vi ska ge till de som inte har, eller till de som behöver hjälp.

Du har nu chans att donera pengar till WaterAids arbete som är att bygga brunnar, toaletter och att ge de fattiga tillgång till rent vatten. WaterAid jobbar bland annat i Afrikas Horn, Pakistan, Indonesien, Mali och många andra länder runt om i främst Afrika och Asien.

Må Guds frid och välsignelser vare över dig, och glöm inte att vartenda korn av godhet kommer att tillräknas dig på domedagen,

/Amanj Aziz, vattenspridare för WaterAid
Ge en gåva
3 000 kr
100%
0 Dagar kvar

Senaste aktivitet

 • Anonym användare Anonym användare gav 300 kr

  Må Allah acceptera och belöna våra goda handlingar.

 • Anonym användare Anonym användare gav 200 kr

 • Anonym användare Anonym användare gav 300 kr

 • Anonym användare Anonym användare gav 500 kr

 • Anonym användare Anonym användare gav 150 kr

  Må Allah belöna dig med det bästa!

 • arazu safari arazu safari gav 500 kr

 • Fidan Gashi Fidan Gashi gav 300 kr

 • Anonym Anonym gav 100 kr

  Bra initiativ!

 • Soma Soma gav 100 kr

  Må Allah belöna er för er insamling

 • faraj semmo faraj semmo gav 500 kr

 • Anonym användare Anonym användare gav 50 kr