Hjälp

 • Hur skapar jag en insamling?
  När du har hittat det projekt du vill starta en insamling för, klickar du på "Starta Insamling". Därefter skriver du en text och väljer en bild för att slutföra din insamlingssida. För en mer detaljerad beskrivning, gå till Läs om hur det fungerar.
 • Hur delar jag min insamling på sociala medier?
  Om du vill dela din insamling, kan du använda delningsalternativ på din insamlingssida, eller bara kopiera URL-länken och klistra in den där du vill dela den, t.ex. i ett mejl eller i en facebook-status.
 • Vilka är de bästa metoderna när det kommer till insamlingar?
  För det första är din personliga historia och relation till saken mycket viktig. Människor tenderar att donera mer om de berörs av din berättelse. Dessutom, kom ihåg att ladda upp en video eller bild av dig själv. Detta gör det möjligt för potentiella givare att bättre relatera till dig fundraiser. Slutligen, kom ihåg att dela, dela, dela, företrädesvis så personligt som möjligt. För att få fler tips och bästa praxis, kolla in Lär dig hur det fungerar.
 • Hur tar jag bort eller avslutar min insamling?
  Gå till insamlingssidan när du har loggat in. I menyraden precis under rubriken finns det två knappar. En är för att redigera din fundraiser, den andra är "fler alternativ". Under fler alternativ kan du välja att avsluta eller ta bort din fundraiser. Hädanefter kommer du att bli ombedd att bekräfta ditt beslut efter att ha informerats om konsekvenserna av åtgärden.
 • Vad händer när jag är klar/tar bort min insamling?
  När du är klar med din insamlingssida kommer den inte längre att vara öppen för nya donationer. Den kommer heller inte att listas på indexsidan för aktiva insamlingar. Sidan är endast tillgänglig om du har en direktlänk till insamlingssidan. På så sätt kan du fortsätta att dela dina resultat även efter att du är klar med insamlingen.
 • Hur redigerar jag min insamlingssida?
  Logga in på din sida, gå till din insamling, och klicka på knappen "Redigera insamling" överst till höger. Du kan nu redigera all information om din insamling. Kom ihåg att scrolla ner och klicka "Spara ändringar" när du är klar.
 • Vad är ett lag?
  Att starta eller gå med i ett lag, innebär att lagmedlemmarnas individuella insamlingsinsatser slås ihop och att det totala beloppet insamlat av alla medlemmar kommer att visas. Varje medlem har dock fortfarande kvar sin egna personliga insamling. Man kan inte ge gåvor direkt till ett lag.
 • Hur skapar jeg ett ett lag?
  Gå till huvudsidan och klicka sedan på "skapa lag" längst ner på sidan. Därefter kommer du att guidas steg för steg.
 • Hur går jag med eller lämnar ett lag
  Gå till insamlingssidan när du har loggat in. I menyraden precis under rubriken finns det två knappar. En är för att redigera din fundraiser, den andra är "fler alternativ". Under "fler alternativ" bör du välja "Gå med i ett lag", varefter du kommer att tas till en ny skärm där du kan välja det lag du vill gå med. Du bör välja "lämna" lag om du vill lämna det lag som du för närvarande är ansluten till. Varje insamlingssida kan bara vara medlem i ett lag.
 • Vilka betalningsalternativ finns det?
  Du kan donera med kredit-eller betalkort. Vissa välgörenhetsorganisationer accepterar också donationer via Swish.
 • Behöver jag skapa ett konto innan jag donerar?
  Nej. Du behöver bara fylla i grundläggande information och det belopp du vill ge.
 • Hur kan jag ta bort mitt konto/min data?
  Om du har ett konto kan du radera kontot och alla dina data från din personliga profil efter inloggning. Som donator kan du kontakta oss på info@wateraid.se.
 • Varför visas inte min egen donation som en själv-donation på min insamlingssida?
  Din donation visas bara som en själv-donation om du gjorde den med samma e-post som du skapade din insamlingssida med. Kontakta oss på info@wateraid.se om vi vill hjälpa dig att lösa detta.