Team Rimfrost samlar till eSwatini

Ge en gåva
Skapad av:
Elin Bäckman
Samlar in till:
Winnovators

Team Rimfrost samlar till eSwatini

Winnovators är Wa­t­erAids medarbetarengagemang för företag som vill bidra till att lösa den glob­ala vat­ten- och san­itet­skrisen. 2019 deltar Vakin som enda svenska lag i Winnovators. Lag tävlar mot lag runt om i världen och bidrar till att lösa ett verkligt problem. Lagen startar insamlingar till WaterAids programländer. En av dessa är eSwatini, ett land i södra Afrika.

Vart är vi på väg?
ESwatini gränsar till Sydafrika och Mozambique. Landet har 1,3 miljoner invånare och fyra klimatzoner. Den torraste delen kallas Lowveld och det är där vår utmaning finns. En av tre människor i eSwatini har inte tillgång till rent vatten och två av fem har inte tillgång till toalett.

Ka-Ben behöver hjälp!
Vår utmaning är byn Ka-Ben, som är drabbad av klimatförändringar. De sista 15 åren har antalet dagar med en temperatur över 35 grader ökat med 12%. Under de första månaderna av den viktiga regnperioden har nederbörden minskat med 50%. Torka och förlorade skördar ökar fattigdomen.

Vår utmaning:
Tack vare WaterAid har byn Ka-Ben fått ett litet vattensystem där byborna kan få rent vatten mot betalning. Produktionen räcker inte till för minimibehovet 25 liter per person och dygn och många bybor har inte råd att betala avgiften. Vårt utmaning blir att optimera produktionen så att den räcker till bybornas behov.

Tävlingen pågår till september 2019, då ska vi presentera vår idé och de medel vi samlat in. Slutmålet är 100 000 kr som oavkortat går till WaterAid i eSwatini.

Tack för att du bidrar. Tillsammans. För en hållbar livsmiljö.

Läs mer på vakin.se/Winnovators eller följ Team Rimfrost på Twitter.

Foto: eSwatini/WaterAid/Nyani Quarmune/Panos
Ge en gåva
29 050 kr
72%
0 Dagar kvar

Senaste aktivitet

 • Elin Bäckman Elin Bäckman
  Vår sista aktivitet i insamlingen är genomförd, vi har nått vårt mål och passerat 108 000 kr! Stort tack till er alla som bidragit! Vi kommer att presentera vår lösning i slutet av september på vakin,se/Winnovators. Alla pengar vi samlat in går oavkortat till WaterAids arbete i eSwatini och förhoppningsvis får de finansiera just vår lösning. Tack!
 • Elin Bäckman Elin Bäckman
  Hej alla generösa givare! Tillsammans med gåvor via Swish och bankgiro närmar vi oss sakta men säkert målet på 100 000 kr. På Umeå Smakfestival 5-8 september får du kanske se vår vattendroppe vandra runt på området. Där hjälper Team Rimfrost till som sorteringsguider under lunchtid vid Smakfestivalens miljöstationer. Umeå Smakfestival är kranmärkt, vilket innebär att det vatten som erbjuds är gott kranvatten från Vakins vattenstationer. Smakfestivalen donerar all pant till WaterAid som tack för vårt arbete.
 • ImpHRove ImpHRove gav 10 000 kr

  Självklart vill vi vara med och stötta Team Rimfrost och Wateraid för ett fantastiskt arbete och engagemang!

  Elin Bäckman Elin Bäckman: Stort tack till er för er generösa gåva. Den kommer att göra stor nytta i eSwatini! När vårt team är tillbaka efter semestrarna ska vi uppdatera er som donerat om status på vårt insamlings- och iinnovationsprojekt. Vi närmar oss målet tack vare er!
 • Jenny och Conny Gustafsson Jenny och Conny Gustafsson gav 300 kr

 • Marcus Tomasson Marcus Tomasson gav 500 kr

 • Elin Bäckman Elin Bäckman
  Tack vare er kommer vi närmare målet, med små och stora kliv. Många bäckar små blir en brusande älv! Vi ser nyheterna med värmebölja i Europa och tänker på hur viktigt vatten är. Tillsammans värnar vi om jordens viktigaste resurs.
 • LINK arkitektur AB, Umeå LINK arkitektur AB, Umeå gav 8 000 kr

  Vi arbetar inom arkitektur, inredningsarkitektur och stadsbyggnad, alltid med hållbarhet i fokus. Självklart vill vi vara med att stötta Team Rimfrost och WaterAid!

  Elin Bäckman Elin Bäckman: Fantastiskt! Tack vare er får fler nära till rent vatten! Stort tack!
 • Elin Bäckman Elin Bäckman
  Tillsammans med vår Swish-insalmling har vi nu nått 22 030 kr, fina bidrag till WaterAid och deras arbete i eSwatini och en bit på väg till vårt slutmål på 100 000 kr. Vad räcker pengarna till? 200 kr räcker till att ge en person tillgång till rent vatten. 5 000 kr räcker till att bygga en cistern för regnvattensuppsamling i ett samhälle. 10 000 kr räcker till att utrusta en skola (ca 250 elever) med separata toaletter för pojkar och flickor. Våra insamlade medel ska gå till långsiktig vattenförsörjning i byn Ka-Ben. Vatten på väg!
 • Måns Andersson Måns Andersson gav 500 kr

  Mer vatten :)

 • Niklas Johansson Niklas Johansson gav 300 kr

 • Frida & Micke Tapper Frida & Micke Tapper gav 500 kr

 • Mat och Event Umeå AB Mat och Event Umeå AB gav 1 000 kr

  En god sak för eSwatini och en god sak med Elin /Anna&Anna

  Elin Bäckman Elin Bäckman: Stort tack, nu laddar vi för Umeå Smakfestival!
 • Elin Bäckman Elin Bäckman
  Stort tack för era gåvor! Idag springer, joggar och går Vakins medarbetare Blodomloppet. Vi bär WaterAid-dunken i mål som en symbol för vattnets värde och hoppas att Umeåborna vill hjälpa oss på väg även mot vårt insamlingsmål..
 • Anonym Anonym gav 500 kr

 • Jenny Bagagelucka Jenny Bagagelucka gav 200 kr

 • Jens Andreasson Jens Andreasson gav 300 kr

 • Anonym Anonym gav 100 kr

 • Anton Jonsson Anton Jonsson gav 1 000 kr

 • Patrik Edström Patrik Edström gav 400 kr

 • Elin Bäckman Elin Bäckman
  Vi siktar mot nästa etappmål, 20 000 kr. Tack för att du bidrar till att fler får nära till rent vatten!
 • Elin Bäckman Elin Bäckman
  Nu är vi halvvägs mot etappmål 1, 10 000 kr! Totalt ska vi försöka nå 100 000 innan september. Insamlingen sker även via Swish. Där har vi nu fått in närmare 1000 kr.
 • Vedea AB Vedea AB gav 1 500 kr

  Vatten är inte en självklarhet för alla, jag vill stödja arbetet för att fler ska få tillgång till rent vatten.

  Elin Bäckman Elin Bäckman: Stort tack för er generösa gåva! Den kommer att göra nytta i länder där rent vatten inte ä en självklarhet.
 • Anonym Anonym gav 2 600 kr

  Gåva till föreläsare vid säkerhetskonferens, istället för blomma!

 • Anonym Anonym gav 300 kr

  Mera vatten åt alla! WaterAid & Vakin = bra kombo. Hejja Team Rimfrost!

  Elin Bäckman Elin Bäckman: Stort tack för gåvan, tillsammans gör vi skillnad!